BigSale: 62% popusta na mjesečnu članarinu pilatesa u studiju Joga Tao

U suradnji sa studijom Joga Tao u Zagrebu, portal BigSale donosi 62% popusta na mjesečnu članarinu za pilates. Platite 95 kuna i odaberite mjesečnu članarinu za pre-work ili happy hour termine i izgradite vretenaste i lijepe mišiće.

Koncept gradijalnog i terapijskog djelovanja na muskulaturu razvio je njemački trener Joseph H. Pilates 20-tih godina prošloga stoljeća. Kao i mnogi individualci poput Moshe Feldenkraisa, Matthiasa Alexandera, Mable Todd, Rudolfa Labana i drugih, i pilates je svoju tehniku razvio i unapređivao promatrajući promjene na vlastitom tijelu.

Sama metoda uključuje oko petstotinjak različitih vježbi koje se izvode na spravama, od kojih su neke posebno dizajnirane. Vrlo je popularan među plesačima i performerima zbog svog specifičnog tretiranja mišićne mase, a i sam je Joseph Pilates radio kao službeni fizioterapeut s balerinama, cirkuskim plesačima i vojnicima tokom Prvog svjetskog rata.

Pilates je zapravo fuzija između zapadnih i istočnih fizičkih sustava, što ga čini kompleksnijim od većine zapadnjačkih populističkih sistema “za uljepšavanje vašeg tijela”, a opet ga poprilično udaljava od istočnih sistema koji ljudsko tijelo ne tretiraju odvojeno od psihe, religije, filozofije. Ono što pilates metoda obrađuje, točnije posuđuje od istočnih sistema su: disanje u skladu s pokretima tijela, mehanika tijela, ravnoteža, koordinacija, pravilno pozicioniranje tijela, svijest o prostoru, snaga i fleksibilnost.

Na prvi pogled, pilates i yoga djeluju vrlo slično. Naravno, ako se oslonimo na vizualni i gimnastički aspekt. Po pristupu prema tjelovježbi obje discipline tretiraju individualno vježbača, a kompetitivnost pri vježbanju svedena je na minimum. Sama metoda sastoji se od različitih pokreta istezanja kojima stvara veliku fleksibilnost i koordinaciju mišićne mase, čime djeluje na sposobnost boljeg snalaženja u prostoru. Sve se vježbe izvode vrlo lagano, bez naglih pokreta ili pocupkivanja u mjestu, što ih ne čini lakšim za izvedbu od drugih popularnih oblika tjelovježbe, budući da se radi o izometričnim vježbama koje traže izdržljivost. Treba naglasiti da se kod takovog vježbanja mišićni volumen ne pojačava, već postaje elastičan, vretenast i gibak. Ponekad je vrlo sličan butoh vježbama, jer također zahtijeva krajnje položaje. Kralježnica i zglobovi se vrlo dobro tretiraju pri vježbanju pilatesa.

Preokrenite stil svog života i učinite ga boljim. Osjećat ćete se bolje, izgledat ćete bolje i bit ćete zadovoljniji sa sobom.

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.