Kolektiva sama drži 15% ukupne hrvatske online trgovine

U intervjuu s Jeffereyem Treichelom u Poslovnom dnevniku navodi se kako kolektiva.net, prvi portal za grupnu kupovinu u Hrvatskoj trenutno već zapošljava 40-ak ljudi te drži 15 postotni udio u ukupnoj hrvatskoj online trgovini ! Ova informacija (koja trenutno više nije aktualna) zorno ilustrira snagu koncepta grupnog shoppinga i karakter koji je poprimila i u Hrvatskoj posebice kada se zna da Kolektiva posluje tek nešto manje od godinu dana!

U međuvremenu su se pojavili i drugi igrači, a KupiMe.hr Vanje Sertića i Tarika Filipovića preuzeo je primat na hrvatskom tržištu grupnih popusta. Ipak i Kolektiva je doživjela niz investicijskih ciklusa koji su temeljni kapital od oko 300.000 dolara pojačali s još nekoliko milijuna dolara uloženih od strane poznatih njemačkih investitora u internetske tvrtke.

Kolektiva je tako nastavila vrlo agresivnu ekspanziju na zemlje regije (Slovenija, Srbija, Rumunjska, Bugarska…), a nama ostaje za pratiti kako će se stvari sada odvijati i utakmica razvijati na nama najzanimljivijem, našem domaćem tržištu grupne kupnje kada znamo da su znatna sredstva investirana u konkurentne portale.

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>