Kolektiva vas i vašeg partnera vodi u Beč na tri dana za 971 kunu

Zadivljujuća kulturna ponuda, raskošna arhitektura i ugodna atmosfera u kavanama i heurigerima objašnjavaju zašto je glavni grad Austrije omiljen u cijelom svijetu.

Uvjerite se sami uz Kolektivinu ponudu koja se odnosi na dva noćenja s doručkom za dvije osobe u Art Hotelu Vienna, bocu crvenog vina, Vienna ticket (besplatan prijevoz u glavnoj zoni tijekom 72 sata i popust na muzeje, dućane, kazališta, atrakcije, restorane i kafiće). Sve ovo po upola manjoj cijeni – za 971, umjesto 1.943 kuna!

Od svih europskih glavnih gradova, Beč nam je najbliži. To je veličanstven grad, s divnim arithektonskim i kulturnim naslijeđem, sa svojim šarmom i raskoši, blizak Parizu i Rimu.   Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po tko zna koji put, ovaj grad će vas iznova očarati i ponovno ćete uživati u njegovoj fascinantnoj privlačnosti. Povijest Beča seže sve do prvog stoljeća poslije Krista, kada su Rimljani osnovali vojnu utvrdu Vindobonu. Današnju sliku grada obilježio je prije svega barok, naročito za vrijeme vladavine carice Marije Terezije i cara Franje Josipa, koji je dao sagraditi luksuzni bečki Ring ili Ringstraße.

Imperijalni raskoš baroknog dvorca Schönbrunn, nekadašnjeg carskog ljetnikovca s očaravajućim perivojem, staklenik Palmenhaus s egzotičnim biljem, glorijeta i zoološki vrt te Hofburg, središte Habsburškog carstva i danas dočaravaju atmosferu monarhije na Dunavu. U baroknom dvorcu Belvedere danas je smještena galerija u kojoj je izložena najveća zbirka slika Gustava Klimta, Oskara Kokoschke te poznata djela Egona Schielea. Simboli Beča su gotička katedrala Sv. Stjepana u središtu grada, Veliki kotač u bečkome Prateru te Španjolska škola jahanja s poznatim baletom lipicanaca.

Beč je u svijetu poznat i kao grad glazbe. Ovdje su djelovali mnogi slavni skladatelji, primjerice Strauß, Mozart, Beethoven i Haydn. Bečki filharmoničari ubrajaju se u sam svjetski vrh, Staatsoper je jedna od najboljih opernih kuća, Bečki dječaci oduševljavaju prijatelje glazbe svuda po svijetu, a Beč je usto stekao ugled i kao metropola mjuzikla.

Beč je grad i odlične kuhinje. Sigurno ste svi čuli za Bečki šnicl (Wiener Schnitzel), kao i za Sacher tortu. No, jeste li znali kako je ona nastala? Početkom 19. stoljeća, gospodin Metternich, austrijski ministar vanjskih poslova zatražio je od svoje posluge da priprave poseban desert za jedno važno primanje kako bi impresionirao goste. Kao za peh, tu večer mu se razbolio glavni kuhar i na njegovo je mjesto došao šesnaestogodišnji šegrt, Franz Sacher. Iako je svima ispočetka zapela knedla u grlu, kao rezultat je ispala… torta! Malo jaja, maslaca, čokolade, marmelade od marelica i preljev povrh svega učinilo je tu slasticu glavnim specijalitetom cijele Monarhije.

Hoćete li se uglavnom kulturno uzdizati ili ćete se malo i opustiti u glasovitim bečkim kavanama, prošetati po Prateru i Donauinselu, obaviti mali shopping u Mariahilferstrasse i Kärntner Strasse, ili pak otići u noćni provod oko Ringa i Gürtela, odluka je potpuno na vama! Nemojte ju propustiti…

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.