Kolektiva vas vodi na koncert Zagrebačkog kvarteta za samo 20 kuna

Dan sv. Nikole ove godine obilježite na malo drugačiji način! Iskoristite ga za kulturno uzdizanje.

Naime, iskoristite popust od 60% kojeg donosi Kolektiva i večer 06.12. provedite uz Zagrebački kvartet. Predbožićni gudački koncert platite samo 20 kuna, umjesto 50 kuna.

Koncert u organizaciji Spone održat će se u Hrvatskom  Glazbenom Zavodu u Gundulićevoj 6 u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Program:

  • Samuel Barber – Adagio,
  • Ludwig van Beethoven – Gudački kvartet Op. 18 br. 2,
  • Alexander Borodin – Gudački kvartet br. 2.

Poslušajte što vam imaju za reći tri zvijezde iz beskrajne galaksije instrumenata: vionila, viola i violončelo. Postavku kvarteta koji ćete slušati čine Goran Končar na violini, Davor Philips na violini, Hrvoje Philips na violi te Martin Jordan na violončelu, a možda vas dočeka i neko gostovanje – iznenađenje.

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni ansambl. Osnovali su ga Vaclav Huml, Ladislav Miranov, Milan Graf i Umberto Fabbri 1919. godine. Do kraja prvog razdoblja djelovanja 1943. godine, u Kvartetu su djelovali mnogi istaknuti glazbenici, među kojima se ističu Dragutin Arany, Zlatko Topolski te Stjepan Šulek. Drugo razdoblje Zagrebačkog kvarteta počinje 1954. godine. Kvartet je nastupao u znamenitim koncertnim dvoranama poput Sydeny Opera House, New York UN Concert Hall, Berlin Schauspielhaus, London St. John Smith Sq. i mnogim drugima. Brojni tonski zapisi, između ostalog preko 40 gramofonskih ploča, govore o bogatom repertoaru Zagrebačkog kvarteta, ali i o trajnoj skrbi za domaće glazbeno stvaralaštvo. Mnogi domaći i inozemni skladatelji već od 1920. godine posvetili su svoja djela Zagrebačkom kvartetu. Tijekom svoga djelovanja Kvartet je nagrađen brojnim domaćim i inozemnim nagradama.

Nemojte da se vaša saznanja o Zagrebačkom kvartetu temelje samo na pročitanom. Poslušajte ih uživo za svega 20 kuna. Ponuda je ograničena na 200 kupona, stoga požurite.

Glazba je zvonka radost!

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.