Kupi me vas vodi u Graz za 125 kuna

Odlična ponuda ovog puta dolazi s portala Kupime.hr.

Naime, Kupime.hr vam u suradnji s agencijom Best Travel omogućava izlet u Graz za svega 125 kuna! Ponuda uključuje jednodnevni adventski izlet u Graz koji obuhvaća prijevoz visokoturističkim autobusom, panoramski razgled grada, stručnog pratitelja tijekom putovanja i organizaciju putovanja. Razgledavanje grada uključuje: Glavni trg – Operu – Glockenspiel zvono – Kaštel – staro Isusovačko sveučilište – katedralu i mauzolej, nako čega slijedi posjet Božićnom sajmu. Rok iskoristivosti kupona je na dan 03.12.2011. Nakon isteka roka iskoristivosti kupon više nije moguće iskoristiti.

Ime Graz dolazi od riječi ‘gradec’, što znači ‘mali dvorac na vrhu brda’, otkud je Graz i počeo svoju povijest. Smješten na rijeci Muri, glavni je centar predivne Štajerske, a ovdje se ujedno nalazi i najstariji jazz studij u Europi, kojim se ponosi ovaj studentski grad. Taj ‘mali dvorac na vrhu brda’ je, zapravo, današnji Schlossberg. Do njega se najlakše dolazi Schlossbergbahnom uspinjačom koja vas pod kutom od 60% dovodi do vrha prepunog parkova i mjesta za odmaranje.

U Grazu ćete vidjeti zaista dosta znamenitosti, a činjenica da je povijesno središte Graza upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine govori puno o ljepoti grada. U starom gradu ima preko tisuću građevina različitih stilova, čemu je pogodovalo i to što su se u Grazu presijecali različiti utjecaji: od srednjoeuropskog do talijanskog i balkanskog. Kada ste već tamo ne propustite pogledati zanimljivu kuću umjetnosti Kunsthaus Graz kraj rijeke Mure koji se smatra simbolom harmonije između “starog” i “novog” Graza ili Murinsel – vještački umjetni otok oblika poluotvorene školjke od čelika na rijeci s barom, otvorenim kazalištem i igralištem. Zapravo se radi o brodu učvršćenom sidrima te dodatno mostovima koji ga povezuju s obje obale Mure. Otok je imao privremenu namjenu, pa je nakon slavljeničke 2003. godine kada je Graz bio “Europski grad kulture” trebao biti prodan, ali su ga građani toliko zavoljeli da je odlučeno da ga se ostavi usidrenog tamo gdje i je. Tamo brojni stanovnici i turisti uživaju uz kavicu u pogledu na obližnju obalu i predivnu prirodu. To je tek početak…

Ne propustite ovu priliku. Uštedite 50% i za samo 125 kuna, umjesto 250 kuna doživite ljepote slatkog austrijskog gradića u adventsko doba.

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.