Pionir grupne kupnje Groupon – najbržerastuća tvrtka U POVIJESTI!

Groupon CEO

Začetnik zaista senzacionalnog trenda grupne kupovine na Internetu, američka kompanija Groupon vjerovatno je najbržerastuća kompanija u povijesti. Ovaj fascinantan podatak bit će potvrđen ukoliko se ostvari najava skore javne ponude odnosno izlaska Grupona na burzu. Predviđanja su da će tvrtka koju je tek prije nešto više od 2 godine osnovao u jednoj garaži u Chicagu mladi poduzetnik Andrew Mason, pri izlasku na burzu vrlo vjerovatno dosegnuti vrijednost od enormnih 25 milijardi dolara!

Kao idejni začetnik i tvorac ovog koncepta, Groupon.com drži apsolutni primat u svijetu kad je riječ o grupnoj kupnji. Tvrtka je prije nešto više od tri mjeseca odbila Googleovu ponudu tešku šest milijardi dolara, a od tada je utrostručila broj korisnika i otvorila vrata stotina novih tržišta, odnosno gradova.

Trenutno Groupon broji 70 milijuna korisnika i posluje na više od 500 tržišta, što je za 300 više u odnosnu na vremensko razdoblje kada je Google za 6 milijardi dolara pokušavao preuzeti Groupon.

Groupon je u četvrtom mjesecu prošle godine od investicijske tvrtke Digital Sky Technologies i drugih investitora dobio 135 milijuna dolara, a procijenjena vrijednost kompanije iznosila je 1,3 milijardi dolara. Drugi investicijski ciklus težak gotovo milijardu dolara Groupon je imao  u siječnju, a vrijednost kompanije popela se na gotovo pet milijardi dolara. Takav uspjeh nadmašuje i YouTube, koji je osnovan u garaži i koji je za svega godinu dana dosegao vrijednost od 1,65 milijardi dolara, koliko je za njega platio Google. Groupon za sada odolijeva svim ponudama za preuzimanje i nema naznaka da će se njihov stav oko toga promijeniti.

This entry was posted in Ostalo and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>