Specijalistički pregled i liječenje migrene uz 65% popusta

Kolektiva donosi ponudu specijalističkog pregleda i liječenja migrene u Poliklinici Interneuron za samo 590 kuna, umjesto 1.690 kuna.

Ponuda se odnosi na liječenje migrene: specijalistički neurološki pregled i savjetovanje, ultrazvučni pregled krvnih žila glave, 6 laserskih tretmana bolnih i trigger točaka, laserska akupunktura, određivanje farmakoterapije u liječenju i prevenciji migrene.

Migrena je funkcijska vaskularna paroksizmalna glavobolja koja se javlja periodično i obično zahvaća polovicu glave pa govorimo o hemikraniji. Bol je često praćena mučninom, povraćanjem i poremećajem vida. Prije napadaja često se javlja aura. Aura je naziv za takozvani prodromalni znak ili predsignal prije pravog migrenskog napadaja, a može trajati nekoliko minuta do najviše sat vremena. Najčešći oblici aure su: scintilirajući skotom (bljeskajuća točkica u vidnom polju), jednostrani ispadi vidnog polja, jednostrani poremećaji osjeta ili motorike u ekstremitetima ili poremećaji govora. Obzirom na prisutnost aure, migrene dijelimo na:

  • Migrena bez aure (obična migrena, hemicrania simplex)
  • Migrena s aurom (klasična migrena)
  • Migrena s produženom aurom (migrena s komplikacijama).

Smatra se da od migrene pati 10% ukupne populacije, posebice osobe srednje životne dobi. Žene pate od napadaja migene češće od muškaraca, u odnosu najmanje 3:2. Učestalost javljanja migrenskih napadaja vrlo je različita i kadšto se javljaju i do nekoliko puta mjesečno, a u pojedinih bolesnika tek nekoliko puta tokom života.

Napadaji migrene često su u svezi s mjesečnicama, pa i menopauzom, a za vrijeme trudnoće javljaju se vrlo rijetko. Napadaji mogu biti uzrokovani i drugim provokativnim čimbenicima kao što su: psihički stres, tjelesni napor, meteorološki uvjeti i nagle promjene vremena. U osoba koje su osjetljivije, konzumiranje određene vrste hrane i namirnica, također može provocirati napadaj: sir (zbog tiramina), čokolada (zbog feniletilamina), konzervirana hrana (zbog nitrita i drugih konzervansa), alkohol, itd.

S druge strane, migrena, ako je vjerovati znanstvenicima, donosi i nekoliko pozitivnih stvari. Istraživanja jednog američkog sveučilišta pokazuju kako žene koje su patile od migrene imaju manji pad kognitivnih sposobnosti u starijoj životnoj dobi od žene koje od iste nisu patile. Migrena za čak 26% smanjuje rizik od dobivanja raka dojke kod žena. Kao šećer na kraju dolazi istraživanje u kojem se tvrdi kako osobe koje imaju muke po učestalim glavoboljama, imaju i – povećan libido.

Ukoliko muku mučite s migrenama, iskoristite ovu ponudu i naručite se u Poliklinici Interneuron za pregled te se zauvijek riješite boli u glavi!

This entry was posted in Grupna kupovina and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Odgovorite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>